Over ons

De website NAH-Café Brabant is een initiatief van Astrid Vermunt.
In samenwerking met Jeroen Kwak van Zorgbelang Brabant is de website in 2006 tot stand gekomen.

NAH-Café Brabant en Zorgbelang Brabant ondersteunen samen de NAH-Cafés in Brabant
We vinden het belangrijk dat er ook voor mensen met NAH geschikte uitgaansgelegenheden zijn.

NAH-Café Brabant is een ongesubsidieerd initiatief. De medewerkers van de website zijn op vrijwillige basis werkzaam.
Ontwerp logo NAH-Café Brabant: Frits Dammer, Webdinges

NAH-Café Brabant bestaat sinds mei 2015 uit een team.
De onderstaande medewerkers zetten zich met veel enthousiasme in voor de NAH-Cafés in Brabant.

 


 

Astrid Vermunt
Ik was in 1994 werkzaam als activiteitenbegeleidster in de dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat vond ik prachtig werk om te doen. Het was de bedoeling dat ik nog verder zou gaan studeren, maar deze studie bleek helaas niet meer mogelijk door de ziekte MS.

In 2006 werd ik gevraagd om mee te werken aan de oprichting van NAH-Café Breda. Dat heeft mijn leven een positieve wending gegeven.  Ik had weer een zinvolle daginvulling en kwam in contact met veel mooie en interessante mensen. Ik ben hier erg dankbaar voor.

Door de ziekte MS kon ik helaas niet zelf in het NAH-Café aanwezig zijn. Ik besloot om in 2006 ook de website NAH-Café Brabant op te richten. Ik wilde graag een toegankelijke website ontwerpen om o. a. mensen met NAH te voorzien van informatie over de AstridNCBNAH-Cafés in Brabant. Een website die goed leesbaar is door het kleurgebruik en geen drukke vormgeving heeft.
Vanuit huis ben ik hier mee aan de slag gegaan en dat was een erg leuk project om aan te werken.

Jeroen Kwak (Zorgbelang Brabant) en ik besloten om ook ondersteuning te gaan bieden aan geïnteresseerden die zelf een NAH-Café wilden opzetten. Sinds 2015 bestaat NAH-Café Brabant uit een team en dat is gezellig en inspirerend.
Ik vind het erg waardevol dat we elkaar kunnen aanvullen.

Ik heb een mogelijkheid gevonden om toch nog te kunnen studeren en ben inmiddels ook opgeleid tot coach. Het is fijn om mijn persoonlijke ervaring en mijn eerdere werkervaring positief om te kunnen zetten. Ik kijk graag, binnen mijn mogelijkheden, mee met de werkgroepen van de NAH-Cafés in Brabant, als men dit wenst.

Ik vind het belangrijk dat mensen met NAH ook een plek in de maatschappij hebben. De NAH-Cafés in Brabant zijn hier een mooi voorbeeld van. Het zijn cafés voor én door mensen met NAH.  Iedereen is werkzaam binnen zijn of haar mogelijkheden en heeft respect voor elkaars beperkingen. Ik geloof in het bundelen van krachten om samen tot iets moois te komen.


Mijn werkzaamheden voor NAH-Café Brabant zijn:
-Webmaster en coördinator NAH-Café Brabant
-Beheerder Facebook Groep NAH-Café Brabant  klik hier om naar de Facebook Groep te gaan
-Het bieden van ondersteuning bij het opzetten van een NAH-Café en bij vragen vanuit de werkgroepen van de NAH-Cafés in Brabant.

Blog: Vind je kracht; verhaal van Astrid