Vind je kracht, verhaal van Sophie

Gepubliceerd op: 17-12-2015

Mijn naam is Sophie, ik heb een CVA gehad.

Ik heb op het gebied van mijn gezondheid al heel wat tegenslagen gehad; ik heb suikerziekte en het antifosfolipidensyndroom. Maak je geen zorgen als je dat laatste niet kent, daar hebben heel veel mensen namelijk nog nooit van gehoord! Kort gezegd zorgt het ervoor dat mijn bloed zich verdikt en gaat klonteren. Ik heb in 2008 een longembolie gehad en in december 2011 een CVA.Tegenwoordig slik ik twee soorten bloedverdunners en gebruik ik insuline. Verder heeft het echt wel even geduurd eer ik weer in staat was om te werken, maar ik heb een leuke baan gevonden die niet te zwaar is voor me. Ik mag niet fulltime werken, maar ik kan mezelf wel goed bezig houden.

Ik denk dat mijn kracht is dat ik een enorm sterke wil heb om te leven en heel positief ben ingesteld. Mede dankzij die instelling en door mijn verhaal met mede NAH-ers te delen heb ik de moed gevonden om te solliciteren en werd ik aangenomen. Ik heb misschien niet de baan die ik vroeger had (gewoonweg omdat dat te zwaar bleek voor mij), maar desalniettemin geniet ik van mijn werk. Het heeft me een reden gegeven om over het verlies van mijn oude baan heen te stappen en me vol overgave (zoals alles wat ik doe) op mijn nieuwe baan te storten.

Behalve mijn werk doe ik ook nog wat vrijwilligerswerk. Zo help ik een beetje mee met het onderhouden van deze website en ben ik vrijwilliger bij het NAH-café te Bergen op Zoom. Het NAH-café heeft mij enorm geholpen met het verwerken van de problemen die ik ervaarde na mijn CVA. Het is fijn om er met mensen over te kunnen praten die het begrijpen doordat ze mijn ervaring met NAH delen.

Ik ben al met al best trots op mezelf. Ik heb een hele negatieve ervaring zo positief mogelijk om weten te draaien en heb heel wat bijgeleerd. Ik ben van ver gekomen en heb echt nog wel even te gaan, maar ik ben er nog en dat alleen is in mijn opinie al genoeg reden voor een feestje!