Bijeenkomst werkgroepen 2013

Op vrijdag 21 september 2013 werd er door NAH-Café Brabant weer een bijeenkomst in Breda georganiseerd voor alle NAH-Cafés in Brabant bij hotel Merlinde. www.hotelmerlinde.nl  Dit jaar was er voor gekozen om alle werkgroepen als dank voor hun inzet voor de NAH-Cafés een lunch aan te bieden. Er waren in totaal 30 personen aanwezig van de werkgroepen van de volgende NAH-Cafés: Bergen op Zoom, Breda, Den Bosch, Deurne, Gemert, Oss, Tilburg. NAH-Café Eindhoven kon helaas `s middags niet aanwezig zijn, maar werd natuurlijk ook bedankt voor hun inzet.

Iedereen werd gastvrij ontvangen door Chantal van Birgelen (Zorgbelang Brabant) met een welkomstwoord.  NAH-Café Brabant en Zorgbelang Brabant zetten zich samen in voor de NAH-Cafés in Brabant. Jeroen Kwak kon helaas dit jaar niet aanwezig zijn. Astrid Vermunt presenteerde tijdens de bijeenkomst de nieuwe website van NAH-Café Brabant. D.m.v. de bijeenkomst zijn alle werkgroepen weer even in het zonnetje gezet, vanwege het goede werk dat ze verrichten voor mensen met NAH.

We willen iedereen bedanken voor de gezellige en geslaagde bijeenkomst!
Ook weer dank aan hotel Merlinde dat we gebruik mochten maken van hun mooie locatie.

Astrid, Jeroen en Chantal
NAH-Café Brabant en Zorgbelang Brabant

Astrid: ”Ik vond het heel bijzonder om iedereen persoonlijk te ontmoeten. Ik heb genoten van de gezellige sfeer en ben ontzettend trots op wat iedereen bereikt heeft met hun NAH-Café. Heel indrukwekkend om te horen wat mensen zelfs met NAH voor elkaar kunnen krijgen. Ik wil alle werkgroepen bedanken voor de prettige samenwerking en dat er nog maar veel gezellige bijeenkomsten mogen volgen!"

Jeroen: ”In 2005 begon een klein groepje mensen met NAH met een NAH-Café in Brabant. Inmiddels zijn er 8 NAH-Cafes actief met meer vrijwilligers dan het eerste cafe aan bezoekers had. Ik ben enorm trots dat jullie, ruim 30 enthousiaste vrijwilligers, een uitgaansgelegenheid bieden aan mensen met NAH in Brabant. Allemaal op je eigen manier met eigen leuke activiteiten en ideeën.

Komend jaar wordt een heel belangrijk jaar ter voorbereiding op de nieuwe WMO. Jullie activiteiten passen daar erg goed bij. Het zou goed zijn als we, samen met NAH-Café Brabant en Zorgbelang Brabant, de gemeenten laten weten dat jullie de NAH-Cafes organiseren en hoe waardevol dat is voor de bezoekers.

Ik wens jullie veel succes met jullie cafés in 2014 en hoop jullie eind dit jaar wel weer allemaal te zien!"

Chantal: "Namens Zorgbelang Brabant wil ik iedereen, die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor het ondersteunen van de NAH-Cafés, enorm bedanken. Het is mooi om te zien dat jullie de cafés met zoveel enthousiasme succesvol runnen!

Jullie maken het mogelijk dat lotgenoten een leuke avond hebben waarin zij in een ongedwongen en rustige sfeer met elkaar kunnen praten, onder het genot van een hapje en een drankje.
 
Ik wil jullie heel veel succes wensen in het nieuwe jaar. Hopelijk zullen jullie weer met net zoveel enthousiasme lotgenoten een mooie avond bezorgen!"

Reacties NAH-Cafés

Bergen op Zoom
“De bijeenkomst vond plaats in hotel “Merlinde”, het thuishonk van het NAH-Café Breda. Er heerste een zeer gezellige sfeer. Wij zijn door Chantal prima ontvangen en na wat kennismakingen met de overige mensen van de NAH-Cafés Noord Brabant zijn we gaan lunchen. De lunch was voortreffelijk en tijdens de lunch kwam Astrid aanschuiven met een foto kaart voor alle NAH–Cafés. Leuk je ontmoet te hebben Astrid (live). Astrid toonde haar nieuwe website waar ze heel veel tijd in heeft gestoken. Na de lunch hebben we nog wat verder gebabbeld met de aanwezigen. Een groot pluspunt was ook dat het `s middags was en niet iedereen vermoeid raakte. Na afloop kreeg ieder café een tas mee naar huis met lekkers voor de bezoekers van het café. Ik wil Zorgbelang, Chantal en Astrid nog hartelijk danken voor deze fijne middag.”
Herman Deusing

“Ik vond de lunch in hotel Merlinde heel erg gezellig. Ik was zeer onder de indruk van het hotel en alles wat het te bieden heeft (ik was er namelijk nog nooit geweest). De bijeenkomst was gezellig, het is altijd interessant om de verhalen van lotgenoten te horen en ervaringen over het NAH-Café uit te wisselen. De presentatie van de nieuwe website was ook leuk om mee te maken, hij ziet er geweldig uit!”
Sophie Hoppenbrouwers

“Bij aankomst voel je de sfeer al, en dan sta je nog maar buiten voor de ingang. Een warme en huislijke sfeer in het pand verbetert het humeur van iedereen. Erg vriendelijk en sociaal personeel i.p.v. zakelijk. De ontvangst was dus goed, alsof je er bijna dagelijks komt. Bij aanvang een beetje kennis gemaakt met de andere leden van NAH-Cafés in Brabant. Erg fijn te weten dat er velen zijn die anderen willen helpen. Na met verschillende mensen, van de andere cafés, wat informatie en ideeën te hebben uitgewisseld, over hoe het bijvoorbeeld bij hun in het café gaat, of het daar (altijd) druk is en hoe hun er voor zorgen dat de bezoekers het naar de zin hebben/houden. Heerlijk gegeten!!

Ook was er, gelukkig, de dame bij, Astrid Vermunt, die in het kort, maar duidelijk, heeft uitgelegd hoe de site www.nah-cafebrabant.nl tot stand is gekomen en nu is geüpgraded zodat hij weer up-2-date is en voor iedereen makkelijker op te zoeken. Tevens is uit haar verhaal wel gebleken hoe enorm veel tijd en energie er in gestoken is om de site op een zo vriendelijk mogelijke manier, voor mensen Met en Zonder NAH, tot stand te laten komen.  Het was gewoon een geweldige, zeer informatieve dag.”

Breda
“Graag mag ik volgens ons NAH-Café Breda zeggen dat we het een berengezellige middag vonden. Verder danken we onze organisatoren en het gastvrije personeel van Merlinde van harte dat deze bijeenkomst mogelijk heeft gemaakt.”

Den Bosch
“Het was weer een mooie bijeenkomst in Breda. De organisatie, Zorgbelang en coördinator Astrid, hadden alles prima geregeld met o.a. een lekkere lunch. Mensen die zich sterk maken voor NAH-Cafés waarderen dit erg! Op deze bijeenkomst werd ook de nieuwe site NAH-Café Brabant gepresenteerd. Dat ziet er fantastisch uit en complimenten aan de makers. De attentie voor promotie van www.nah-cafebrabant.nl, lekkere dropjes, hebben we uitgedeeld bij ons 5-jarig bestaan van NAH-Café &Joy in Den Bosch. En dat viel goed in de smaak!”

Deurne
“De werkgroep was zeer te spreken over de bijeenkomst in Breda. Het was gezellig, een ongedwongen sfeer en heel fijn om ervaringen met iedereen uit te wisselen. Maar ook de verzorging en de lekkere lunch, het was in een woord perfect. Iedereen heeft genoten en vond het heel waardevol.”

Gemert
“Het is heel fijn om samen te komen en met elkaar de ervaringen te delen en ideeën van elkaar te krijgen.”

Oss
“Deze lunch was uitstekend georganiseerd door jullie Astrid en Chantal met de volledige medewerking van het personeel van Zorghotel Merlinde. De sfeer, de bediening en het eten waren fantastisch. Dit in een volkomen rustige omgeving die ook sfeervol is aangekleed. Ook de geanimeerde gesprekken die wij  als werkgroepleden van NAH4US café uit Oss mochten voeren met  de andere leden van de andere NAH-Cafés in Brabant waren heel leuk, soms verrassend, soms opbeurend, dus goed genoeg om met onze doelstelling door te blijven gaan voor de toekomst. Ook de mooie rode tas met kaart van ons eigen café in Oss en de hierbij toegevoegde zakjes drop waren een grote verrassing voor ons en tevens voor alle eigen vaste NAH-Cafébezoekers in Oss. We willen jullie hiervoor hartelijk bedanken, en graag suc6 toewensen en graag zien wij jullie het volgende jaar weer.
Twan van Gaal, Elly en Wim Staal
Mede namens het bestuur NAH4US

Tilburg
“Hartstikke leuk, lekker, gezellig, gemoedelijk en goed verzorgd! Fijn om anderen te horen vertellen over hun NAH-Café. Kortom: volgend jaar graag weer.”